Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Nieuwe Opel Combo lijkt wel erg veel op Fiat Doblo

July 14, 2011, door Janno Roele

Vanaf februari 2012 gaat Opel een "nieuw" model aan haar zevenzitter aanbod toevoegen: de vernieuwde Opel Combo. De opvolger van de huidige Opel Combo is verkrijgbaar als gesloten bestelwagen of personenwagen (en dan als vijf- of zevenzitter). De zevenzitter is standaard voorzien van schuifdeuren. De Opel Combo is gebaseerd op de Doblo van Fiat.

Waren de vorige generaties Combo technisch gebaseerd op de Corsa, de nieuweling is ontwikkeld met dank aan Fiat. De Combo is praktisch een 1-op-1 kopie van de Fiat Doblo (was dan wel de Bestelwagen van het jaar 2011) waarbij de grille en voorbumper van een Opel-look wordt voorzien. Juist in de tijd dat Opel spraakmakende ontwerpen weet neer te zetten is de keuze voor deze Combo opmerkelijk te noemen. Het lijkt erop dat Opel hier een keuze maakt voor ruimte en de ontwikkelkosten laag wil houden. Wij nemen aan dat dit in de prijsstelling terug te zien zal zijn en het wellicht een hele interessante optie in het 7zitter aanbod gaat worden. Hij is er met twee wielbases in de lengte van 4,39 en 4,74 meter. Als personenautoversie is hij er als vijf- en zevenzitter met twee schuifdeuren. Bij de bestelauto zijn die schuifdeuren een optie. De Combo wordt gebouwd met vier dieselmotoren, één benzine- en zelfs een aardgasmotor. Ze variëren in vermogen van 99 tot 135 pk.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Wat is jouw nummer 1 uit de top 10?

  • Volvo XC90 (34%, 37 Votes)
  • Ford S-Max (15%, 17 Votes)
  • Audi Q7 (15%, 16 Votes)
  • Toyota Prius Wagon (10%, 11 Votes)
  • Ford Grand C-Max (6%, 7 Votes)
  • Ford Galaxy (6%, 7 Votes)
  • Citroen C4 Picasso (5%, 5 Votes)
  • Renault Grand Scenic (4%, 4 Votes)
  • Volkswagen Caddy (3%, 3 Votes)
  • Chevrolet Orlando (3%, 3 Votes)

Total Voters: 110

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen