In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuwe SUV Volkswagen in Amerika op komst

december 10, 2014, door Janno Roele

Volkswagen wil in 2016 een zevenzits SUV introduceren op de Amerikaanse markt. Op de autoshow van Detroit in januari wordt een SUV-studiemodel verwacht wat al wat meer zicht moet geven op het nieuwe model. Met dit studiemodel hoopt Volkswagen de Amerikaanse consument een mooi vooruitzicht te bieden. Het conceptmodel is een vijfzits SUV op basis van de uiteindelijke zevenzitter.

Het wordt interessant hoe innovatief deze SUV motorisch gaat zijn. Kijkend naar recente hybrid ontwikkelingen als de Volvo XC90 en Audi Q7 zou je verwachten dat Volkswagen hier zal volgen. De zevenzits en vijfzits SUV zijn voor Volkswagen Amerika van essentieel belang om verdere groei te stimuleren. Door gaten in het modelprogramma heeft het merk naar eigen zeggen moeten inleveren qua verkoopcijfers. De focus lag meer op compacte modellen als de Golf en Hatchback, terwijl de concurrentie juist heeft uitgebreid met compacte cross-overs en SUV's. Door de opvulling van de gaten moet het verkoopvolume van Volkswagen toenemen. De twee modellen zijn onderdeel van de Tiguan-familie. Het huidige Europese model wordt volgend jaar vervangen. Op de autoshow van Frankfurt debuteert het nieuwe model, waarna eind 2015 begin 2016 de levering moet beginnen.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Volgende Audi Q7 wordt diesel plug-in hybride (10 December 2014)

Nieuwer artikel: De nieuwe Q7 onthuld (17 December 2014)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen