In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuwe Volvo XC90 in 2013 wordt groter…

juli 11, 2011, door Janno Roele

Sinds Volvo een nieuwe Chinese baas heeft gaat de wind toch wat anders waaien. Ford was voornemens niet meer te investeren in een opvolger van de XC90 maar daar denken de chinezen toch anders over, en ik ook overigens! De huidige XC90 is in landen als China erg populair en blijft sterk presteren in de verkooptabellen. Er komt dus een nieuwe XC90, maar niet voor Volvo het model eind dit jaar nog eens een lichte opfrisser geeft.Dat wordt een klassieke facelift zonder structurele aanpassingen maar met wat nieuwe materialen aan de binnenzijde en het karakteristieke palet kleuren, velgen, lichtunits en grille aan de buitenzijde.

Een opvolger voor de XC90 is er op zijn vroegst in 2013, maar Volvo lost toch al een paar details. Zo wordt het model groter, maar zal het gewicht niet of nauwelijks toenemen. De zeven zitplaatsen zullen gezien de winst in volume ongetwijfeld onderdeel blijven van het aanbod... En de opvallend compacte, dwars gemonteerde V8 van Yamaha-origine verdwijnt ten voordele van compactere drukgevoede benzinemotoren. En natuurlijk blijven de diesels terwijl ook een hybride aan het gamma wordt toegevoegd.

Foto's

1 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen