In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nieuwe VW 7zitter is de Volkswagen CrossBlue

januari 16, 2013, door Janno Roele

Het concept waar we deze week al eerder over spreken heeft toch een naam: de Volkswagen CrossBlue. Deze, speciaal voor de Amerikaanse markt ontwikkelde, forse zevenzitter is te zien op de Detroit autoshow. Website autoblog.nl meldt dat we er rekening mee moeten houden dat deze ook naar Nederland komt (maar alleen als concept wellicht?).

Op autoblog.nl valt te lezen dat dit concept niet is doorontwikkeling op de Passat USA maar dat dit een SUV is die wel degelijk op het nieuwe MQB-platform komt te staan. De auto is 4,99 m lang, 2,02 m breed en 1,73 m hoog. Ter referentie: dat is 75 cm langer, 22 cm breder en 28 cm hoger dan de Golf 7, die ook uit MQB-bouwstenen bestaat. Onder de motorkap zit een 2.0 TDI-motor met 190 pk, gekoppeld aan een DSG-bak. Daarnaast experimenteren ze met elektromotoren waar ze er twee van plaatsten: 55 pk vóór, 115 pk achter waarmee de CrossBlue op een systeemvermogen van 306 pk uitkomt. Volledig elektrisch komt deze auto 33 km op zijn lithium-ion accu (9,8 kWh). Een topsnelheid van 204 km/u zou moeten kunnen, net als van nul naar honderd in 7,5 seconden. Over het interieur; het is in de basis een auto met zes individuele zitplaatsen, en zodra de achterbank als derde zitrij wordt gebruikt is er plek voor zeven. Gek genoeg heeft VW daar nog geen afbeeldingen van. Op de tweede zitrij is het echter beter vertoeven, aangezien je toegang hebt tot twee iPad Mini's in de hoofdsteunen. Voorin is er een 10,2-inch aanraakscherm. Vanaf nu te zien op de Detroit Autoshow. Bron: http://www.autoblog.nl/volkswagen-crossblue-mondiale-zevenzitter

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Winnaren APK autobon bekend (16 January 2013)

Nieuwer artikel: Opel Zafira Tourer BiTurbo: snelste compacte zevenzitter met dieselmotor (29 January 2013)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen