Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Nissan Hi-Cross Concept; een ruime 7zitter

maart 6, 2012, door Janno Roele

Nissan is goed bezig met de wereldprimeur in Geneve van de Nissan Hi-Cross concept. Compact van buiten en ruim van binnen. Die ruimte binnen biedt drie zitrijen en zeven zitplaatsen. Met de afmetingen 4,66 m lang, 1,85 m breed en 1,67 m hoog is het compacte uiterlijk nou ook niet bepaald klein en vergelijkbaar met een Audi Q5. De ruimte binnenin is voldoende voor zeven ruime en luxe zitplaatsen.

Uiteraard is de Hi-Cross uitgerust met een hybride motor: een direct ingespoten tweeliter benzinemotor gecombineerd met een elektrische aandrijflijn. Die levert hoofdzakelijk ondersteuning bij acceleraties. Voor de overbrenging gebruiken de Japanners een CVT van de nieuwste generatie. Alleen die is voldoende om 10% brandstof te besparen. De Hi-Cross staat op stoere 21 inch lichtmetalen velgen en combineert standaard Nissan elementen met nieuw design. Aan de voorkant komt de kenmerkende V-vormige radiatorrooster, geflankeerd door stijlvolle nieuwe koplampen, die een opvallende lichtsignatuur creëren. De potentiële nieuwe designtaal onderscheidt zich in het bijzonder door een uitgesproken karakterlijn die vanaf de motorkap over de flanken omlaag loopt tot aan de D-stijl. Binnenin komt een nieuw dashboard in de vorm van een T-vleugel. Het zal toch nog wel een jaar of twee duren voor de Nissan Hi-Cross daadwerkelijk de showroom uit zal rijden maar de plaatjes geven een hoopgevend beeld...

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen