In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nissan vindt de nieuwe X-Trail alweer voor verbetering vatbaar

oktober 21, 2023, door Tim van Eenennaam

X-Trail en Rogue

De Nissan X-Trail is een SUV die al geruime tijd – sinds 2000 – leverbaar is, maar pas vanaf 2017 in Nederland als 7-persoonsauto. De X-Trail werd als zevenzitter leverbaar omdat de Qashqai+2 in 2014 was geschrapt als SUV zevenzitter en enkel nog met 5 zitplaatsen werd aangeboden. De X-Trail is vergelijkbaar met de Nissan Rogue die op dezelfde basis werd gebouwd voor de Amerikaanse markt. In China stond ditzelfde model bekend als Dongfeng Fengdu. De X-Trail kent inmiddels vier generaties, waarvan de meest recente ge├»ntroduceerd werd in 2022.

Facelift

‘Het kan altijd beter’, moet Nissan gedacht hebben. Dit model uit 2022 is inmiddels immers alweer onder handen genomen voor een facelift. Een reden kan echter ook zijn dat Nissan vanwege de wat teleurstellende verkoopcijfers van de X-Trail een facelift gebruikt als middel om het model weer wat meer in de publiciteit te brengen. Deze facelift is al uitgevoerd op de Nissan Rogue in Amerika en deze veranderingen kunnen dus ook verwacht worden bij de Europese X-Trail. Zoals vaker bij facelifts, springen vooral wijzigingen aan de grille in het oog. De bovenste grille (nog steeds in de kenmerkende V-vorm) is ietwat verkleind, terwijl de onderste grille juist iets aan omvang heeft toegenomen. Aan de binnenkant is het display wat groter gemaakt en de softwareondersteuning komt voortaan van Google.


Lees ook:

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Elektrische Grand Kangoo dit jaar weer met 7 zitplaatsen (20 September 2023)

Nieuwer artikel: De nieuwe Youngtimers van 2024 (18 November 2023)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen