In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan

maart 1, 2010, door Janno Roele

Vorige week schreven we al over de nieuwe Volkswagen Sharan en nu gaan de eerste officiële afbeeldingen de wereld rond. Zoals we al schreven heeft de nieuwe Sharan ruime schuifdeuren wat in- en uitstappen makkelijk maakt. De Sharan is voorzien van de debuterende EasyFold zitopstelling, wat flexibele mogelijkheden biedt voor maximaal zeven makkelijk verstelbare stoelen.

Het EasyFold systeem houdt in dat de stoelen eenvoudig in de vloer weggeklapt kunnen worden. De nieuwe Sharan komt er als vijf- en zevenzitter. De middelste zitrij verschuift over een afstand van zestien centimeter. Met de derde zitrij weggeklapt, biedt de Sharan 711 liter bagageruimte. Dat dikt aan tot 2.297 liter als tweezitter. De nieuwe Sharan is ten opzichte van de vorige 22 cm langer en komt daarmee uit op een lengte van 4,85 meter. In de breedte is de MPV 9 cm toegenomen tot 1,90 meter en de hoogte is 1,92 meter. De afmetingen zijn dus flink toegenomen. De hoogte van de Sharan is voortaan 1.72 meter, 12 millimeter minder dan voorheen. De wielbasis groeit met 75 millimeter naar 2.92 meter. De Volkswagen Sharan wordt geïntroduceerd met twee benzine- en twee dieselmotoren. De benzinemotoren zijn de 1.4 TSI (150 pk) of met de 2.0 TSI (200 pk). De dieselvarianten zijn beide 2.0-liter met respectievelijk 140 pk en 170 pk. Schakelen met een dubbele koppeling (DSG) kan enkel met de krachtigste motorvariant. Enkele andere kenmerken: bi-xenon verlichting, zeven airbags, DCC dempercontrole, niveauregeling, Light Assist main beam control, standaard airconditioning en standaard een radio/cd-speler. Uitvoeringen: Trendline, Comfortline en Highline. De Volkswagen Sharan zal in de tweede helft (naar verwachting de zomer) van 2010 leverbaar zijn.

Foto's

2 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Samenvatting van Februari 2010 (01 March 2010)

Nieuwer artikel: Citroën C8 is het Model van de Maand!! (01 March 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen