Weblog

Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan

Sharan, Sharan

Vorige week schreven we al over de nieuwe Volkswagen Sharan en nu gaan de eerste officiële afbeeldingen de wereld rond. Zoals we al schreven heeft de nieuwe Sharan ruime schuifdeuren wat in- en uitstappen makkelijk maakt. De Sharan is voorzien van de debuterende EasyFold zitopstelling, wat flexibele mogelijkheden biedt voor maximaal zeven makkelijk verstelbare stoelen.

Het EasyFold systeem houdt in dat de stoelen eenvoudig in de vloer weggeklapt kunnen worden. De nieuwe Sharan komt er als vijf- en zevenzitter. De middelste zitrij verschuift over een afstand van zestien centimeter. Met de derde zitrij weggeklapt, biedt de Sharan 711 liter bagageruimte. Dat dikt aan tot 2.297 liter als tweezitter. De nieuwe Sharan is ten opzichte van de vorige 22 cm langer en komt daarmee uit op een lengte van 4,85 meter. In de breedte is de MPV 9 cm toegenomen tot 1,90 meter en de hoogte is 1,92 meter. De afmetingen zijn dus flink toegenomen. De hoogte van de Sharan is voortaan 1.72 meter, 12 millimeter minder dan voorheen. De wielbasis groeit met 75 millimeter naar 2.92 meter.

De Volkswagen Sharan wordt geïntroduceerd met twee benzine- en twee dieselmotoren. De benzinemotoren zijn de 1.4 TSI (150 pk) of met de 2.0 TSI (200 pk). De dieselvarianten zijn beide 2.0-liter met respectievelijk 140 pk en 170 pk. Schakelen met een dubbele koppeling (DSG) kan enkel met de krachtigste motorvariant.

Enkele andere kenmerken: bi-xenon verlichting, zeven airbags, DCC dempercontrole, niveauregeling, Light Assist main beam control, standaard airconditioning en standaard een radio/cd-speler.
Uitvoeringen: Trendline, Comfortline en Highline.

De Volkswagen Sharan zal in de tweede helft (naar verwachting de zomer) van 2010 leverbaar zijn.

Foto's

  • Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan
  • Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan
  • Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan
  • Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan
  • Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan
  • Nu ook de officiële eerste afbeeldingen van de Volkswagen Sharan

2 reacties

Zag net op de site autoblog de eerste foto’s uit Geneve. Mooie aanvulling op dit artikel:

http://www.autoblog.nl/archive/2010/03/02/de-nieuwe-volkswagen-sharan-in-geneve#post-34293

Door: jroele

ik zag dat de prijzen beschikbaar zijn:

“Wanneer de Sharan, de tweede editie sinds 1995, in september de showroom binnenrijdt, de ruimtewagen voor minimaal 37.490 euro het dealerbedrijf weer verlaten.

Bij de verkoopstart is de vijf- tot zevenpersoons MPV leverbaar met een 1.4 TSI-benzine, goed voor 150 pk, en de diesels 2.0 TDI met 140 pk en 170 pk. De uitrustingsniveaus luisteren naar de namen Easyline, Trendline, Comfortline en Highline.

De 1.4 TSI kost minimaal 37.490 euro (Easyline). De 2.0 TDI (140 pk) is er voor ten minste 42.290 euro (vanaf Trendline) en de 170 pk-broer kost minimaal 49.490 euro (vanaf Comfortline). De nieuwe modellen zijn met onmiddellijke ingang te bestellen. “

http://www.telegraaf.nl/autovisie/autovisie_nieuws/6989529/__Volkswagen_Sharan_geprijsd__.html?p=6,1

Door: jongejans

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Naam:
E-mailadres:
Type deze beveiligingscode over:

Ouder artikel: Samenvatting van Februari 2010 (01 maart 2010)

Nieuwer artikel: Citroën C8 is het Model van de Maand!! (01 maart 2010)