In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Ook de Toyota Prius wordt een MPV met zeven zitplaatsen

april 20, 2010, door Janno Roele

Toyota heeft dit geheim lang verborgen kunnen houden maar het nieuws is nu toch naar buiten gekomen: Toyota werkt aan de Prius MPV. Een ruime vijf- of zevenzitter met het "groene" en vooruitstrevende imago van de huidige Prius. het duurt nog even maar in 2011 moet de auto op de markt komen. De nieuwe Prius zal met name "meer ruimte" hebben wat het mogelijk maakt een derde zitrij toe te voegen. Hierdoor is het vervoeren van 7 personen mogelijk geworden.

De Japanse zakenkrant Nikkei komt met het nieuws. De nieuwe Prius MPV maakt gebruik van lithium ion-accu's. Hiermee wordt een nieuwe stap gezet ten opzichte van de huidige Prius, die het nog met nikkel metaalhydride-batterijen doet. Met de nieuwe generatie batterijen kan een hybride langer rijden op een acculading. De prijs van de Prius MPV moet ongeveer gelijk worden aan die van de huidige Prius. Ik begrijp het als je niet erg gecharmeerd bent van de Prius en ik moet je bekennen dat ik er zelf ook geen fan van ben maar.... De Prius MPV is een goede ontwikkeling dus in de wereld van de Hybride zevenzitter!

Foto's

5 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Seat laat nieuwe Alhambra zien uiteraard ook als 7zitter (19 April 2010)

Nieuwer artikel: Chrysler Grand Voyager, ruimte genoeg! (24 April 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen