In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Op vakantie met onze Renault Grand Espace

augustus 10, 2010, door Janno Roele

De eerlijkheid gebied me te zeggen dat het een hele puzzel was. Algemeen bekend is dat mannen de auto toch beter inpakken dan vrouwen dus misschien heeft dat het verschil gemaakt (is vaak ook het enige wat mannen doen voor de vakantie, de auto inpakken). Voor onze kleinste (4 maanden oud) moest er onder andere een kinderwagen met bak, een tummytub en een wipstoeltje mee. Voor de één na kleinste (ruim 2) was de buggy toch ook nog wel handig. De jongens hadden ook allemaal een step/waveboard, bodyboards voor in de zee en ballen meegenomen. Daarnaast alle tassen met kleren, luiers en toiletspullen en niet te vergeten het kratje met eerste benodigdheden (dit is geen kratje Dommelsch overigens). Om zoveel mogelijk ruimte te creëren heb ik in mijn Espace een 2-3-1 opstelling gemaakt om alle zes de personen te kunnen vervoeren. Dit is sowieso een praktische opstelling voor als je vaak veel bagage mee moet nemen. De opstelling gebruiken we nu nog steeds zodat bijvoorbeeld de kinderwagen er in zijn geheel ingereden kan worden. In deze opstelling is er dus heel veel ruimte over voor bagage. Nu had ik de ruimte wel echt nodig maar is de dakkoffer niet nodig geweest dit jaar. Het bewijs is geleverd dat de Renault Grand Espace voor de passagiers veel zitruimte biedt en daarnaast ook veel bagageruimte. Waren dit niet de belangrijkste kenmerken van de zevenzitter? Ben benieuwd naar andere vakantieverhalen en afbeeldingen…

Foto's

3 Reacties

 • Maarten schreef:

  Hoi Janno,

  Hoe kijk jij tegen het veiligheidsaspect aan indien de wagen volgeladen zit. Wat als je onverhoopt hard moet remmen of nog erger een botsing meemaakt. Ben je niet bang dat de bagage rondslingert in de auto? Ik gebruik zelf dan spanbanden binnen in de auto om alles vast te maken, maar makkelijk is dat natuurlijk niet. Andere vraag: heb je ervaring met het rijden met de dakkoffer op een Espace? Hoe is het rijgedrag? En verbruik? Ben benieuwd!

 • Janno Roele schreef:

  Hoi Jeroen, Dit jaar ging de reis niet heel ver en hebben we maximaal 2 uur achter elkaar in de auto gezeten. We zijn dus in Nederland gebleven! Maar afgaande op de sfeer in de auto hadden we net zo goed naar Zuid Frankrijk kunnen rijden… Op alle plekken kon je nog goed zitten en had je voldoende beenruimte over. Naar Zuid Frankrijk zouden er uiteraard wel DVD schermpjes mee gaan voor vertier onderweg!!!

 • Jeroen schreef:

  Leuk stukje over de vakantie met de wagen. Klein vraagje, ik was benieuwd hoe ver je er mee had gereden? Als je naar Frankrijk of Italie of zo was gegaan had iedereen dan ook goed gezeten?

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen