Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Opel bouwt huidige Zafira programma af in aanloop tot nieuwe model 2011

juli 12, 2010, door Janno Roele

De Opel Zafira loopt op zijn laatste benen. Inmiddels is begonnen met de afbouw van het programma. Dat kost onder meer de OPC de kop. De nieuwe Opel Zafira is in 2011 te koop. Dat betekent dat het huidige model aan het einde van zijn levenscyclus is. Opel is dus begonnen met het afbouwen van het programma. Een aantal versies is uit het programma gehaald. Daaronder is de 240 pk sterke OPC-versie. De enige 'hot'-zeven zits die de Opel catalogus rijk is, verdwijnt dus.

Daar blijft het niet bij. Ook de 2,2-liter benzinemotor wordt naar de eeuwige jachtvelden gestuurd. In de dieselhoek moeten we de 1,9-liter CDTi met 120 pk en 150 pk gaan missen. Ook de 1,6-liter CNG, waarbij aardgas moet worden getankt, is niet langer te koop. De 1,7-liter CDTi Ecoflex vervangt de Ecotec. Het vermogen van 125 pk blijft gelijk, maar de vernieuwde motor scoort beter op het gebied van verbruik en emissie. Ook de 1,6-liter Ecoflex, de 1,8-liter Ecotec en de 1,7-liter CDTi Ecoflex scoren voortaan beter op dat gebied. Tot slot wordt gemeld dat het Cosmo-uitrustingsniveau in de nadagen van de Zafira lederen bekleding en verwarmbare voorstoelen heeft. Waterworld Blue is een nieuwe exterieurkleur. Bron: nu.nl

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Onze 5008 (06 July 2010)

Nieuwer artikel: De meest milieuvriendelijke 7zitter van dit moment (20 July 2010)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen