In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Opvolger Range Rover Sport wordt 7zitter

april 16, 2010, door Janno Roele

Op de Britse site Autocar wordt bericht dat de nieuwe Range Rover Sport ook met zeven zitplaatsen op de markt komt. De derde zitrij wordt vormgegeven door "gelegenheidsstoelen" bedoeld voor kinderen of voor volwassenen tijdens korte ritjes. De opstelling wordt 5+2 genoemd (5 volwaardig plus 2 in de achterbak). De volgende editie van de Range Rover Sport moet eind 2013 in de showroom staan.

Om de extra zitplaatsen mogelijk te maken groeit de Sport in de lengte, maar niet overdreven veel. De afstand van bumper tot bumper neemt met 5,0 cm toe. De wielbasis daartegen zal fors toenemen. De fabrikant ontwikkelt de wagen op basis van de volgende editie Range Rover, het topmodel van de 4x4-specialist. Momenteel deelt de Sport zijn technische lay-out met de Land Rover Discovery. De nieuweling moet lichter en luxer worden en daarnaast minder bandstof gebruiken. De Engelsen willen jaarlijks 50.000 stuks van de tweede generatie Sport vervaardigen.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: De 7zitter site van de UK: 7-seater-cars.co.uk (14 April 2010)

Nieuwer artikel: Zes stoelen in de Landwind CV9 (17 April 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen