In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

‘Prius in 2020 belangrijkste Toyota voor VS’

januari 5, 2011, door Janno Roele

Dat Toyota iets moet gaan doen om weer de grootste in de VS te worden is wel duidelijk. Vandaag verscheen het nieuws dat Ford inmiddels groter is dan Toyota in de VS. Nu lijkt het erop dat Toyota gaat inzetten op Hybride en met de Prius als belangrijkste speler komt. De Prius moet in 2020 het belangrijkste model op de Amerikaanse markt zijn! Dat is wat Bob Carter, vice president Sales van Toyota USA, tegen Automotive News heeft gezegd: "De Prius verwijst de Camry aan het einde van het decennium naar de tweede plek in onze Amerikaanse verkooplijsten. En dat zal niet zijn omdat de verkopen van de huidige nummer één, de Camry, instorten."

Momenteel is Toyota de grootste hybridefabrikant van de wereld. Wij kijken erg uit naar de NAIAS in Detroit waar Toyota een MPV-variant van de Prius aan het portfolio gaat toevoegen. Bovendien meldt een woordvoerder dat er nog een concept-car voor een ander Prius-derivaat te zien is in Motor City. Voor de MPV op basis van de Prius heeft Toyota de naam Alpha in gedachten. De MPV heeft niet de nikkel-metaalhydride accu's van de huidige Prius, maar moderne lithium-ion accu's. De Alpha is 30 centimeter langer dan de Prius zoals we die nu kennen en is een zevenzitter. De Hybrid-X Concept uit 2007 is een belangrijke indicatie van hoe de Alpha eruit komt te zien. Bron: groenopweg.nl

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Toplijst modellen en artikelen 7zitter 2010 (31 December 2010)

Nieuwer artikel: Is de KIA KV7 concept car een zevenzitter? (10 January 2011)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen