In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Productie van de Hummer H3 wordt tijdelijk gestopt

januari 14, 2010, door Janno Roele

Niet een heel voor de hand liggende keuze als je puur kijkt naar een zevenzitter maar absoluut een mogelijkheid! Standaard is de Hummer een vijfzitter maar met enige aanpassingen is er een zeszitter, zevenzitter of achtzitter van te maken. Er zijn zelfs Hummer limousines waar je met 22 personen in kan... Dus met deze constatering komt het nieuws toch hard aan dat de Hummer productie stopt aan het einde van de week. Als het goed is niet voorgoed maar er gaan stemmen op die beweren dat dit wel eens het Saab dossier kan gaan volgen. We houden het in de gaten! Voor nu geven we de Hummer H3 in ieder geval een vermelding in onze selectie "buitengewone 7zitter's".

De productie van de Hummer H3 wordt tijdelijk gestopt. Vanaf het eind van de week zullen er geen Hummer H3's meer van de band rollen van de de Shreveport-fabriek. De Chinese overheid moet eerst haar goedkeuring geven op de overname van Hummer door het Chinese Sichuan Tengzhong. Deze Chineze onderneming heeft eind vorig jaar (oktober 2009) Hummer van General Motors overgenomen. Vanuit de Amerikaanse overheid zal het niet liggen en wordt er geen belemmering gezien voor de Hummer-overname. General Motors heeft met Tengzhong de afspraak dat er nog tot eind 2011 H3's in Shreveport worden gemaakt. Naar verwachting zal de productie daarna verplaatst worden naar een Chinese plant. Ook de productie van de enorme H2, in Mishawaka, moet weer op gang komen als Tengzhong de leiding overneemt. De productie van dat model ligt al stil sinds december 2008. Vorig jaar is de H3-productie ook al eens stilgelegd. In oktober is die echter weer hervat omdat de voorraden bij de dealers uitgeput raakten. Daar is nu voorlopig geen sprake van. Nog 2.100 Hummers wachten op een eigenaar, terwijl er in de VS vorig vorige maand 325 exemplaren zijn verkocht. Links: Meer Hummer... Meer buitengewone 7zitter's

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: De Touran TSI Ecofuel, de nieuwe wereld? (12 January 2010)

Nieuwer artikel: Dodge Journey met groen energielabel! (15 January 2010)

Geef je mening

Welk automerk zou (weer) een zevenzitter moeten gaan maken?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen