Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Renault Espace een nieuwe dimensie

september 29, 2014, door Janno Roele

Vanaf zijn oorsprong is de Renault Espace een volwaardige MPV, sterker nog in 1984 bij de introductie is het segment MPV een nieuwe dimensie ingeslagen. Nu 30 jaar later zijn we heel dicht bij de onthulling van de nieuwe Renault Espace en komt er mondjesmaat informatie vrij. Belangrijk in ieder geval dat de nieuwe Espace als cross-over door het leven zal gaat met MPV elementen erin gemixt. Het zal nog wel even wachten zijn op de thuisbeurs in Parijs (vanaf 4 oktober) op verdere officiële specificaties maar datgene wat nu al beschikbaar is maakt nieuwsgierig.

Iets meer dan een jaar geleden kwam Renault op de beurs van Frankfurt met een studiemodel van de hand van landgenoot Laurens van den Acker, de Initiale Paris. Deze auto gaf een voorzet op de nieuwe Espace maar zat al verdacht veel in de richting van de productieversie zoals nu beschikbaar. Renault geeft nog weinig concrete informatie over de nieuwe Espace, in het persbericht wordt gesproken van 'een licht, ruimtelijk, comfortabel en flexibel interieur', inclusief 'zwevende' middenconsole, maar aan beelden ervan ontbreekt nog ieder spoor. Renault biedt de Espace straks aan met verschillende benzine- en dieselmotoren. Het exacte motorenpalet geven de Fransen pas later vrij. Eén zekerheid is er al wel: de komst van een gloednieuwe twinturbo 1,6 liter dieselmotor met 160 pk en 380 Nm. Voorlopig moeten we het met deze drie foto's doen. Dus tijdens de Autosalon in Parijs vast en zeker meer...

Foto's

1 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Dacia gaat modellen schrappen (29 September 2014)

Nieuwer artikel: Zlatan Ibrahimovic in een gloednieuwe XC90 (06 October 2014)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen