In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Renault Grand Scénic 1.9 dCi aangepast met lagere uitstoot

april 29, 2011, door Janno Roele

Standaard is de Grand Scénic tegenwoordig met een start-stopsysteem uitgerust. Met de CO2 uitstoot van 117 g/km hebben de Scénic en Grand Scénic een A-label. De vijfzits Grand Scénic is er vanaf 31.900 euro. Hier kosten de Dynamique, de Bose en de Privilége zijn respectievelijk 32.990, 33.990 en 35.490 euro. Twee zitplaatsen achterin kosten 700 euro extra. De CO2-uitstoot van 117 g/km is net één gram boven de magische grens voor 20 procent bijtelling. Autoweek meldt echter dat er hoop is voor de Scénic-fans: de nieuwe 1.6 dCi met 130 pk heeft ook een uitstoot van 117 g/km, maar de Renault-ingenieurs zijn voor de Nederlandse markt druk bezig om die ene gram van het totaal af te schaven. De prijzen van die versie volgen dan ook op korte termijn.

Foto's

2 Reacties

 • autofreak schreef:

  @Marc Braaksma, heb jij de 1.9 dCi of is er al de 1.6 dCi? Ben benieuwd!

  Lees ook dit artikel: http://www.bndestem.nl/auto/9190819/Renault-ziet-kans-schoon-met-diesel.ece

  Nieuwe 1.6 dCi dieselmotor: ” In de Capture concept is een versie met twee turbo’s te vinden, die ondanks een vermogen van 160 pk een CO2-uitstoot van onder de 100 gram per kilometer heeft.”

  “Zover gaat de 130 pk met een waanzinnig koppel van 320 Nm nog niet. Die blijft ‘steken’ bij 115 gram per kilometer, onder Nederlandse omstandigheden precies genoeg voor een forfaitaire bijtelling van 20 in plaats van 25 procent. Wat dat betreft, is Renault de concurrentie weer te slim af: geen enkele ruimtewagen met dieselmotor in dit segment kan hetzelfde aanbieden.”

  “Overigens kan de Grand Scénic tegen een meerprijs van 900 euro worden geleverd als zevenzitter met twee wegklapbare stoelen achterin. De drie stoelen op de tweede rij zijn niet alleen neer te klappen, maar ook uitneembaar.”

 • Marc Braaksma schreef:

  gelet op de advertenties en mijn proefrit is het gelukt: 20% bijtelling. Joepie.

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: 7zitter Barometer eerste kwartaal 2011 (09 April 2011)

Nieuwer artikel: AutoRAI 2011: Mercedes Benz (29 April 2011)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen