Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Renault-Nissan aast op SsangYong

June 7, 2010, door Janno Roele

De geruchten gingen al langer maar vandaag is officieel bekend geworden dat Renault-Nissan een intentieverklaring heeft ingediend om het noodlijdende Koreaanse Ssangyong over te nemen. Ssangyong is de kleinste autofabrikant van Korea en heeft vorig jaar faillissement aangevraagd. Sinds die tijd, februari vorig jaar (2009) staat het bedrijf onde faillissementsbescherming om orde op zaken te stellen. Echt orde op zaken stellen is alleen mogelijk door zich over te laten nemen door een grote speler.

Volgens Koreanen zijn in totaal zes bedrijven in de race voor de overname. Hier kunnen we onder andere de volgende geïnteresseerden onder rekeken: Seoul Invest, Daewoo Bus, Ruia Group en Mahindra & Mahindra. Vorige maand liet de laatste uit het rijtje, Mahindra & Mahindra al weten een overnamebod te willen uitbrengen op Ssangyong. Mahindra & Mahindra is de grootste producent van terreinauto's en tractoren in India. Saab-Spyker-eigenaar Victor Muller heeft overigens vriendelijk bedankt voor de koop van SsangYong. Nissan heeft vooral interesse in de productiecapaciteit van Ssangyong, men voorziet namelijk een grote groei in Zuidoost Azië. "One of the major issues that we are facing is that with a booming market and the plans we have of increasing capacity and market share, we need factory space," zo liet Nissan Senior Vice President Andy Palmer onlangs weten. Dus kunnen we een combinatie verwachten van de Rodius, Espace en de Grand Scenic. Met dan nog een Nissan sausje eroverheen? De tijd zal het leren! 20 Juli is de deadline om een bod uit te brengen op Ssangyong, de lijst met "preferred bidders" zal vervolgens in augustus bekend worden gemaakt. Dit gaat dus nog wel even duren... Bron: Autoblog

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Ben jij al toe aan een volledig elektrische 7zitter?

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen