Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Seat Tarraco uitgelekt

februari 22, 2018, door Janno Roele

Eind 2018 komt Seat met een nieuwe grote SUV op de markt waarvoor nu de naam is vastgesteld. Het leuke van deze naam is dat het tot stand is gekomen door een stemming waarbij gekozen kon worden tussen Tarraco, Avila, Aranda of Alboran. Dus geen naam die begint met een A maar een die begint met een T. De naam Tarraco is de Latijnse naam voor de Spaanse stad Tarragona. Die vindt zijn oorsprong in de oudste Romeinse nederzetting op het Iberisch schiereiland en was tijdens het Romeinse Rijk één van de belangrijkste steden in Hispania.

De Tarraco is de grootste auto die SEAT ooit heeft geproduceerd. Blijkbaar is de Ateca niet groot genoeg, want de Tarraco wordt de overtreffende trap hiervan. Wat dit betekent: de basis van de Tiguan Allspace, oftewel een zevenzitter, met een SEAT-neusje. Vooral aan de zijkant zijn de overeenkomsten met de Allspace te zien, verder verschilt de Tarraco vrij veel met de Ateca. Aan de voorkant zijn een vernieuwde grille en koplampen te zien. De bekende driehoekvorm van SEAT komt terug, maar anders dan de Ateca. Achterop zien we een vrij Tiguan-esque uitstraling, met doorlopend achterlicht. Aan de achterkant prijken twee rechthoekige uitlaten. SEAT zal binnenkort de Tarraco officieel onthullen in Genève. De nieuwe grote SUV van Seat die eind 2018 op de markt komt, krijgt de naam Tarraco. Het Spaanse merk startte vorig jaar een verkiezing, waarbij iedereen kon meestemmen op de definitieve naam. Van de ruim 146.000 stemmen was Tarraco met 35,52% de onbetwiste winnaar. Tarraco kreeg in totaal 51.903 van de geldige stemmen (35,52%), op de voet gevolgd door Avila met 41.993 (28,74%), Aranda met 39.321 (26,91%) en Alboran met 12.907 (8,83%) voorkeursstemmen. Wellicht dat we die namen in de toekomst nog terug gaan zien. Seat gebruikt Tarraco in ieder geval voor de aankomende SUV. Veertiende Seat met Spaanse plaatsnaam Saillant detail: de naam Tarraco is de eerste modelaanduiding die Seat door jij en ik heeft laten kiezen. Bovendien is Tarraco de veertiende Spaanse plaatsnaam die door het merk is gebruikt. Deze traditie begon in 1982 met de komst van de Ronda. Daarna volgden al snel de Ibiza, Malaga, Marbella, Toledo, Inca, Alhambra, Cordoba, Arosa, Leon, Altea, Ateca en Arona. Zevenzitter De Seat Tarraco komt eind dit jaar op de markt. Momenteel heeft Seat al twee SUV's in het programma: de compacte B-segment Arona en de C-segment Ateca. De zevenzits Tarraco wordt boven deze twee SUV's gepositioneerd en completeert het SUV-gamma van Seat.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen