Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Shell Eco-marathon record: 4.414 km op 1 liter brandstof

May 7, 2010, door Janno Roele

Tijdens de Shell Eco-marathon is een nieuw record gezet op het gebied van efficient brandstofgebruik! Het franse team "Polyjoule" uit Nantes haalde 4.414 kilometer op 1 liter brandstof. Het ziet er nu nog futoristisch uit maar de technologie wordt ongetwijfeld doorontwikkeld voor "gewone" auto's. Dus over een paar jaar dus geen 1 op 10 meer rijden in je Renault Espace. Maak je dus geen zorgen over die branstofprijzen van tegenwoordig!

De Shell Eco-marathon is een kampioenschap waarbij zo zuinig mogelijk moet worden gereden. Mooi initiatief van Shell! Aan de Europese editie doen dit jaar 213 teams mee uit 22 landen, onder wie negen uit Nederland. De kampioenschappen worden gehouden op het Oost-Duitse circuit Lausitzring en duren nog tot en met vrijdag. Het oude record stond op 3.836 kilometer, stamt uit 2005 en stond op naam van het team "ETH Zurich" uit Zwitserland. Het geheim van het winnende team zit in technische perfectie. Door de elektrische systemen te optimaliseren werd een minimaal verlies van energie gerealiseerd. Bron: Shell site

Foto's

2 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ouder artikel: Maak van je Volvo V70 een 7zitter (03 May 2010)

Nieuwer artikel: Gewoon met z’n vieren op de achterbank met de Multimac (07 May 2010)

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Advertenties

Geef je mening

Ben jij al toe aan een volledig elektrische 7zitter?

Loading ... Loading ...

Most wanted

Inloggen