Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Sizzy truck of toch kloppend hart?

februari 2, 2010, door Patrick de Veer

Mijn liefde voor grote amerikaanse trucks, pickup's, estate cars kan ik niet onder stoelen of banken schuiven. Als het maar groot is, geluid maakt en liefst zo oud mogelijk is het voor mij fun! Veel mensen vergeten de vele producten die van overzee komen, dus zal ik proberen 7zitter regelmatig te voorzien van informatie rondom auto's met ruimte, gadgets voor de man en comfort voor de vrouw.

Neem de 2010 Chevrolet Avalanche, een 4 deurs full size pick-up waarin 6 passagiers in kunnen. En ik zeg bij deze worden amerikaanse pasagiers geteld...dus lijkt me zeker een plaatsje waard op 7zitter.nl. De 2010 is leverbaar in de US in 10 verschillende 'trims' zoals ze dat noemen. Van 2WD tot de LT uitvoering 4WD. Opslag capaciteit is enorm met zn 'innovate bed/cargo area'. En volgens mij is de 'fuel economy' naar US maatstafen goed. De LS 2WD bijvoorbeeld heeft een 5.3-liter, V8, 320-hp engine en haalt 15 miles-per-gallon (mpg) in de stad en 21 mpg op de snelweg. Ik ga het niet eens uitrekenen want geen enkele Nederlander haalt het in zn hoofd op benzine te blijven rijden. De meesten van ons zullen kiezen voor een grijskenteken met een gastank en verder niet meer rekenen hoeveel 'hij' verbruikt. Dit weet ik uit ervaring en van mede 'US' liefhebbers. Volgens mij is hij leverbaar zonder CO2 tax. Wat dat exact inhoudt kom ik in een van de volgende weblogs op terug. De LTZ 4WD is voorzien van een standaard 5.3-liter, V8, 310-hp, flexible fuel engine welke 11 mpg in de stad en 15 mpg op de snelweg haalt. Wat me verbaast is nog steeds een 4-speed automatic transmission met overdrive. Hmm toch eens die mannen van GM vragen of ze niet eens met hun Japanse collega's willen praten. Ook al ga ik liever voor de oudere modellen, 2WD of 4WD, de 2010 Avalanche is naar mijn mening een geweldige truck die keurig in het Nederlandse 'klimaat' past. Ook hier geeft de Avalanche menig man en vrouw een een kloppend hart, omdat hij toch stijl heeft. Ok, laten we reel blijven, in het midden van Texas te midden van de andere super pickup trucs kan ik me voorstellen dat iemand de 2010 Avalanche voor 'sissy truck' uitmaakt.. totdat ze hem rijden. Een nieuwe 2010 Avalanche basis versie begint qua prijs bij 36.675 USD en is hier niet bij officiële GM dealers te koop zover ik weet. Maar is wel verkrijgbaar bij Amerikaans auto specialisten voor rond de 35.000 euro. Enjoy!

Foto's

2 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Nieuwe limo trend: Dacia Logan Grand Limousine? (02 February 2010)

Nieuwer artikel: Nieuwe motoren voor de Land Rover Discovery (05 February 2010)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen