In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Straks weer met zijn allen in de Volkswagen T2 Microbus

december 1, 2010, door Janno Roele

Je kent hem vast nog wel, de Volkswagen T2 microbus uit de jaren 50. Een paar maanden geleden was deze nog regelmatig te zien in de reclame van ASR (die niet meer terug te vinden is op hun site en op youtube?)! Op marktplaats tegenwoordig nog voornamelijk te verkrijgen als schaalmodel of als niet te betalen collectorsitem. Maar geen man overboord, hij komt terug! Altans dat bericht onder andere de website autointernationaal.nl. Interessant omdat van het origineel meer dan 8 miljoen exemplaren verkocht zijn. De Microbus is gebaseerd op de volgende generatie Touran. Die verschijnt in 2012 in korte 5-persoons uitvoering en in lange 7-zits variant op de markt. In 2013 moet de moderne interpretatie van de T2 klaar zijn.

In 2001 is Volkswagen al eens bezig geweest met een nieuwe Microbus maar na tegenvallende verkopen van de New Beetle in Europa en durfde Volkswagen het niet aan om het model van de tekentafel naar de productie om te zetten. Initiator van de terugkeer van de productieplannen van een moderne interpretatie van de T2 is Klaus Bischoff, de ontwerpchef van het merk Volkswagen, meldt autointernationaal.nl. Deze tweede poging zal een sterk Europees karakter krijgen wat het model ook minder duur moet maken. Het is de verwachting dat er in 2012 een conceptversie van het nieuwe ontwerpvoorstel publiek wordt gemaakt. Iets om naar uit te kijken dus...

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Toplijst modellen en artikelen 7zitter november 2010 (01 December 2010)

Nieuwer artikel: Prijzen bekend van de Chevrolet Orlando (07 December 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen