In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Uniklapbank of Univastbank – deel 2 (regels en kreukelzone)

juni 11, 2010, door Janno Roele

Regelgeving Op 1 april 2008 zijn er nieuwe verkeersregels van kracht geworden waarin expliciet wordt gesproken over bankjes achter in een station. Hierin is te lezen: “Uitzonderingen worden gemaakt voor het vervoer van kinderen tot 1,35 meter op speciaal voor hen aangebrachte zitplaatsen (met name extra bankjes achterin stationwagens)”. Dit lijkt wel speciaal voor de Uniklapbank en de Univastbank geschreven!

Kreukelzone

Van Garage G. Geurtsen kregen we de volgende aanvulling op ons artikel: “Ik wil wat toevoegen, want ik merk dat veel mensen denken dat de bank ik de kreukelzone zit van de auto. Wat veel mensen vergeten is dat als je een trekhaak op de auto hebt er helemaal geen kreukelzone meer is, zie foto’s. Bij deze auto is er met 80km-h iemand achterop gevlogen! Door de trekhaak is de auto geheel geknikt in het midden en de kofferruimte in nog geheel intact. Zonder trekhaak kreukelt de bodemplaat van achterop en met trekhaak niet. Dat komt omdat de trekhaak op het chassis vast zit en de krachten bij een aanrijding over het chassis verdeelt. ADVIES: ZORG DAT UW AUTO EEN TREKHAAK HEEFT!!!”

En nu…

Ik denk dat de stukjes over de regelgeving en de kreukelzone belangrijk aanvulling zijn op het eerder geschreven artikel en dat je dit mee moet nemen in overwegingen de Uniklapbank en de Univastbank aan te schaffen. In ieder geval lijkt het me duidelijk dat als je dit doet je MOET zorgen voor een trekhaak. Verder uiteraard nog even met je verzekering afstemmen! Succes met de afwegingen!!!

– Link naar nieuwe regelgeving Verkeer en Waterstaat: nieuwe verkeersregels 1 april 2008

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen