Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Volgende Audi Q7 wordt diesel plug-in hybride

december 10, 2014, door Janno Roele

Op dit moment is de Volvo V60 Plug-In Hybrid de enige diesel-plug-in, maar daar gaat volgend jaar verandering in komen, als Audi haar nieuwe Q7 presenteert. Tot nu toe hebben alle volumemodellen een benzinemotor als range-extender, maar daar komt verandering in met de komst van de Audi Q7. Met ook nog een lichter SUV-platform moet er veel winst te boeken zijn in verbruik en uitstoot. Wat dit betekend voor de bijtelling is vooralsnog niet bekend.

Automotive News Europe meldt, op basis van een bron binnen het concern, dat de nieuwe Q7 die voor 2015 op stapel staat en het eerste VAG-product wordt met deze nieuwe 374 pk-krachtige aandrijflijn. De Audi SUV krijgt nog een belangrijke primeur van het concern, want de Q7 wordt de eerste auto die op het nieuwe, veel lichtere SUV-platform van de Volkswagen Group staat. Deze combinatie moet een enorm positief effect hebben op uitstoot en verbruik, maar exacte cijfers zijn nog niet bekend. Wellicht dat deze Q7 in lijn met de XC90 ontwikkelingen oom in de 14% bijtelling komt te vallen? Dat Audi juist de Q7 kiest om de techniek in te laten debuteren is niet vreemd. Bij dergelijk grote en zware auto's valt veel voordeel te halen, zeker met de huidige NEDC-testcyclus die erg voordelig uitpakt voor plug-inhybrides. Later zullen ook de Audi A6 en A8 voorzien worden van deze dieselhybride-techniek. Selectie Real Madrid in de Q7 Overigens nog een leuk lijstje met Q7 rijders in de Real Madrid selectie (bron: Autoblog): Gareth Bale - Audi Q7 3.0 TDI James Rodríguez - Audi Q7 3.0 TDI Iker Casillas - Audi Q7 3.0 TDI Keylor Navas - Audi Q7 3.0 TDI Javier Hernández - Audi Q7 3.0 TDI Marcelo - Audi Q7 3.0 TDI Pepe - Audi Q7 3.0 TDI Luka Modric - Audi Q7 3.0 TDI Isco - Audi Q7 3.0 TDI Sami Khedira - Audi Q7 3.0 TDI Nacho Fernández - Audi Q7 3.0 TDI Fabio Coentrao - Audi Q7 3.0 TDI Paris Saint Germain Eerder schreven we al over de nieuwe auto van Zlatan waar deze plug-in tegen op moet boxen. De nieuwe Audi Q7 Plug-inhybdride zal bij de introductie moeten strijden tegen de Volvo XC90 T8 Twin Engine (met een gecombineerd vermogen 400 pk, plug-intechniek gecombineerd met een benzine- in plaats van dieselmotor, 14-procentcategorie).

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Ford Edge zevenzitter (voorlopig in China) (25 November 2014)

Nieuwer artikel: Nieuwe SUV Volkswagen in Amerika op komst (10 December 2014)

Geef je mening

Waar zou u het meest op letten bij de aanschaf van een 7-persoons auto

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen