In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Volgende generatie Dacia Duster wordt zevenzitter

februari 23, 2017, door Janno Roele

Bij de introductie van de Dacia Duster in 2010 moesten we hier helaas melden dat er "slechts" vijf zitplaatsen in de auto zaten, maar daar komt nu verandering in! Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een opvolger, en die komt er naar verluidt ook als zevenzitter.

Volgens de Britse auto website AutoExpress verschijnt de extra grote Duster ('Grand Duster') in 2018. De auto moet het gat opvullen dat de vorige Logan MCV, die er ook als zevenzitter was, achterliet. Anderzijds heeft het merk nog de Lodgy, hoewel de verkoopcijfers aantonen dat de hedendaagse autokoper liever in een SUV dan in een MPV wordt gezien. Indien dat ook voor de nuchtere klantenkring van het Roemeense budgetmerk geldt, is de Duster straks een voordelig alternatief voor compacte zevenzits cross-overs. De compleet nieuwe versie van de reguliere Duster zou nog dit jaar moeten verschijnen, maar deze is nog niet op de openbare weg gespot. De huidige Duster onderging in 2015 een kleine facelift, maar oogt op wat andere lichtunits na nog hetzelfde als bij z'n aantreden.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: SsangYong XAVL zevenzitter (23 February 2017)

Nieuwer artikel: Vernieuwde Land Rover Discovery 2017 (22 March 2017)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen