In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Volkswagen ID Roomzz volledig elektrisch

april 16, 2019, door Janno Roele

Het is alweer de zesde in de serie volledig elektrische Volkswagens maar deze valt voor het eerst in de categorie SUV. De Volkswagen ID Roomzz, gebaseerd op het elektrische MEB-platform, is een SUV die ook als zevenzitter op de markt lijkt te komen. Het is nog maar een concept car maar hij komt al wel dicht in de buurt van het definitieve model. We moeten nog wel twee jaar geduld hebben voordat deze 7zitter ook in de showroom te bewonderen is (2021).

Zelfstandig rijden

De Volkswagen ID Roomzz kan straks volledig zelfstandig rijden, de bestuurder kan eenvoudig een keuze maken (ID. Drive (zelf rijden) of ID. Pilot (gereden worden)). De zeven stoelen kunnen geschoven worden en in een eigen positie gedraaid worden. Zo kan de bijrijdersstoel achterstevoren gedraaid worden, wel zo handig met mekkerende kinderen maar je moet er wel tegen kunnen.

De ID. Roomzz heeft een digitaal dashboard en een stuur met een digitaal scherm erin. Naast touchscreens toont een 5,8 inch display alle relevante informatie. De ID. Roomzz heeft ook een augmented reality-scherm, dat navigatie-instructies projecteert in de virtuele ruimte voor de auto. Onder de voorruit tussen de A-stijlen projecteert de auto onder meer informatie over de luchtkwaliteit.

Lees ook: Volkswagen ID Buzz concept oude tijden herleven

Foto's

1 Reacties

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: De nieuwe Mercedes-Benz GLS in beeld (12 April 2019)

Nieuwer artikel: Lexus LM: als standaard zevenzitter of VIP bus? (23 April 2019)

Geef je mening

Voor welke energiebron zou u kiezen bij de aanschaf van een zevenzitter?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen