Het nieuwsoverzicht met artikelen over "zevenzitters"

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Weblog

Volledig elektrische zevenzitters

juli 16, 2019, door Janno Roele

Een volledig elektrische zevenzitter gaan rijden? Wij hebben de opties hier op rij gezet, was niet veel werk want er zijn er nog niet zoveel. Ben jij al toe aan elektrisch rijden? Waar zou jou voorkeur naar uitgaan?

Als je volledig elektrisch wil gaan rijden en gaat kijken naar het aanbod zal je snel ontdekken dat het voornamelijk de kleinere auto's zijn die helemaal elektrisch rijden. De keuzemogelijkheden van elektrische zevenzitters valt helemaal tegen en beperkt zich op dit moment tot slechts drie modellen. Wij hebben ze op rij gezet voor je en hopen dat het aanbod zich snel uit zal breiden. Zou jij de overstap maken naar volledig elektrisch?

  1. Nissan Evalia e-NV200

De Nissan Evalia e-NV200 is al even op de markt en is optioneel met zeven stoelen te krijgen. Door een upgrade van de accu heeft het meest uitgebreide model een actieradius van 280 kilometer. Laden kan via het stopcontact, een laadpaal of een snellader. De Nissan Evalia e-NV200 is verkrijgbaar vanaf € 41.990.

  1. Tesla Model S

Ook de Tesla Model S is al enige tijd op de markt en is tegenwoordig ook goed als tweedehands te krijgen. Een optie op de Model S is twee extra stoelen in de achterbak. In deze twee extra stoelen zit je wel “omgekeerd” en kijk je naar achteren, daar moet je wel tegen kunnen. De actieradius van de Model S is behoorlijk en afhankelijk van de accu tussen de 442 en 632 kilometer. Laden kan via het stopcontact, een laadpaal of een snellader. Daarnaast zijn er speciale Tesla Super Chargers langs de weg te vinden zijn, momenteel al 1533 Super Charger locaties in Europa). De Model S is verkrijgbaar vanaf € 87.020.

  1. Tesla Model X

Tenslotte de Model X die verkrijgbaar is met 5, 6 of 7 stoelen. Laden gaat net als bij de Model S die stopcontact, laadpaal, snellader of via een Tesla Super Charger. De Model X begint bij € 98.070 maar dan heb je wel een auto die jou en je gezin tot 565 kilometer op weg kan brengen op één accu. Leuk aan de Tesla is dat hij zelf advies geeft in waar en wanneer op te laden en dat hij met twintig minuten laden alweer behoorlijk vol is...

Auto’s met potentie

Als we het overige aanbod volledig elektrische auto’s doornemen dan komen we wel een aantal auto’s met potentie tegen. Ten eerste is daar de Renault Kangoo maar helaas maar met maximaal 5 zitplaatsen (actieradius 270 km). Ook de Peugeot Tepee Electric zou de potentie moeten hebben voor zeven stoelen maar beperkt zich ook tot maximaal 5 (actieradius 170 km). In dezelfde categorie valt de Citroën e-Berlingo Multispace (actieradius 170 km) die het aantal personen ook maximeert op 5.

Er is hoop, want er wordt aan gewerkt

Gelukkig is elektrisch rijden een groot thema bij alle grote modellen. Tesla lijkt voorop te lopen maar geeft veel technologie ook vrij aan andere om verder op te bouwen. Het gaat erom dat we auto rijden schoner maken en het milieu daardoor minder belasten. Hoopgevend is bijvoorbeeld de aankondiging van Mercedes begin dit jaar over de Concept EQV

Jouw voorkeur?

Er wordt hard aan gewerkt maar op dit moment als zevenzitter-rijder is de keuze nog erg beperkt… Wij zijn benieuwd of jij al de stap zou willen maken naar volledig elektrisch rijden en waar jouw voorkeur naar uit zou gaan! Laat het ons weten als reactie op dit artikel…

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in en laat je naam en e-mailadres achter. Jouw e-mailadres zal niet op de site worden vermeld.

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: In 2020 een nieuw Lodgy? (11 July 2019)

Nieuwer artikel: Autoverzekering bij scheiden (19 July 2019)

Volg 7zitter op Facebook

Like 7zitter op Facebook om op de hoogte te blijven van onze updates.

Geef je mening

Als ik een 7-persoons Volkswagen zou rijden, zou ik kiezen voor de...

Laden ... Laden ...

Most wanted

Inloggen