In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Ware grote komt van binnen…

maart 30, 2010, door Patrick de Veer

Dat zal Mercedes-Benz vast aanleiding gegeven hebben om te bewijzen dat het zo is. De verkoop cijfers van de huidige R-Class was beduidend niet zoals gepland. De meeste mensen kennen hem ook van Jan Smit die er in rijdt of moet ik onderhand zeggen reed... Desalniet te min,de nieuwe R zal op de New York International Auto Show onthuld worden. Maar het 'net' is natuurlijk al sneller. Ik ben bevooroordeeld met mijn liefde voor grote wagens, maar ik ben het eens met Mercedes om toch deze wagen te her-positioneren. Dat er een markt voor is, kunnen wij alleen maar be-amen. De R-klasse zal in september op de markt komen.

Ook al is er geen officiële informatie beschikbaar, als we naar de huidige R-Class kijken zal het vast wederom van een prima ligging voorzien, veel licht bieden en het woonoppervlak nog vergroten omdat ze vorige keer als de ruimste wagen hadden gebouwd. De R-Class zal natuurlijk met alle snufjes van deze tijd meegaan, maar mijn persoonlijk gevoel zegt dat merendeels het zuinigere motoren en een meer bij de tijds ontwerp met zich mee zal brengen. De trend van iedere autofabrikant, dus dat is een inkoppertje... Als gezinsauto is de huidige R-Klasse al een absolute topper, omdat ook uw kinderen van de buitengewoon royale afmetingen van het interieur kunnen meegenieten. Op de tweede zitrij kunnen bijvoorbeeld drie kinderzitjes worden geplaatst. De beide buitenste zitplaatsen zijn uitgerust met ISOFIX-bevestigingspunten: daardoor kunnen de kinderzitjes stevig aan de carrosserie worden verankerd. Zelfs wanneer u een kinderzitje op de voorpassagiersstoel plaatst, is een hoge mate van veiligheid mogelijk. De als optie verkrijgbare automatische kinderzitherkenning deactiveert bijvoorbeeld de voorpassagiersairbag zodra het systeem herkent dat er een kinderzitje op de stoel is aangebracht. De enige voorwaarde hierbij is dat het een kinderzitje uit het Mercedes-Benz accessoireprogramma betreft, dat met een transponder is uitgerust. Kortom, zelfs op grote gezinnen is de R-Klasse volledig voorbereid. Niet te veel gelogen dus, 'Ware grote komt van binnen...' notitie: er zijn wat foto's 'geshuffled', ben benieuwd of je het verschil tussen de huidige en de nieuw goed kan zien.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Nieuwe Seat Alhambra komt eind 2010 (26 March 2010)

Nieuwer artikel: Samenvatting van Maart 2010 (02 April 2010)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen