In onze blogs bespreken we het laatste nieuws op het gebied van zevenzitters

Nog geen lid? Registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Blog

Zlatan Ibrahimovic in een gloednieuwe XC90

oktober 6, 2014, door Janno Roele

Afgelopen weekend ontving de Zweedse topspits Zlatan Ibrahimovic vanuit de handen van CEO Hakan Samuelsson van Volvo de sleutels van zijn gloednieuwe Zweedse XC90. Op de autosalon in Parijs die afgelopen weekend van start ging kreeg hij de Volvo XC90 Special Edition met als serienummer nummer 10, gelijk aan zijn shirtnummer bij Paris Saint-Germain F.C.

Volvo produceerd precies 1927 auto's van de Special Edition versie. Het getal 1927 komt niet uit de lucht vallen en is gelijk aan het jaar waarin de eerste Volvo is uitgekomen. Volvo is daarmee een merk een een rijke traditie waarin de XC90 vorm geeft aan een nieuw tijdperk. Het topmodel is namelijk een plug-in hybride met een gezamenlijk vermogen van 400 pk en 640 Nm die wel in de 14 procent bijtellingscategorie valt. Dit zou voor lease-rijders in het hogere segment wel eens een heel aantrekkelijke auto kunnen gaan worden! Deze plug-in hybride krijgt de T8-badge mee. Onder de motorkap wordt een 2.0 liter viercilinder Drive-E-benzinemotor gecombineerd met een 82 pk sterke elektromotor. De brandstofmotor drijft de voorwielen aan, terwijl het vermogen uit de elektromotor naar de achterwielen gaat. De T8 kan op een volle accu 40 kilometer puur elektrisch rijden. Mede daardoor ligt de CO2-uitstoot van het model op slechts 60 g/km, laag genoeg voor 14 procent bijtelling.

Foto's

Reageer zelf

Wil je reageren op dit weblog? Vul hieronder je reactie in!

Als je je eenmalig aanmeldt als lid van 7zitter hoef je nooit meer je naam, e-mailadres of de beveiligingscode in te vullen. Bovendien kun je dan zien in welke auto de andere leden rijden, hun profiel bekijken en je eigen profiel aanmaken. Meld je nu aan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ouder artikel: Renault Espace een nieuwe dimensie (29 September 2014)

Nieuwer artikel: Een family seven seater voor maar 29,99! (03 November 2014)

Geef je mening

Van welke klassieke zevenzitter zou een remake moeten komen?

Laden ... Laden ...

Meest bekeken

Inloggen