Een overzicht van alle merken, modellen en uitvoeringen met "zevenzitter" mogelijkheden.

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Model in detail

Volkswagen Sharan

Details

  • Benzine
  • Diesel
Producties:
  • 5-deurs, MPV, 2000-2010
  • 5-deurs, MPV, 2010-2015

Algemene informatie

De Volkswagen Sharan werd in 1995 gemaakt, omdat er in de jaren 90 veel behoefte was aan ruime auto’s. In deze tijd waren er weinig MPV’s waar men uit kon kiezen. Om mensen meer keuze te bieden in het MPV segment kwam Volkswagen met de Sharan, die voor die tijd zeer comfortabel en praktisch was uitgevoerd. Wat vooral bijzonder was aan deze auto waren de schuifdeuren, die een makkelijke instap garanderen. De Sharan was voor het laatste leverbaar in Nederland in 2019. Het succes van de Tiguan lijkt ervoor gezorgd te hebben dat Volkswagen de Sharan niet meer nieuw aanbiedt.

Ruimte

De ruimte bij deze Sharan is perfect ingedeeld. De passagiers op de tweede zitrij hebben veel hoofd- en beenruimte. Ook heeft de middenbank ook ISOFix. Wilt u naar de derde zitrij? Dan kan de middenstoel naar voren worden geschoven en wordt de bestemming bereikt. Zijn er meer dan 5 personen te vervoeren, dan kunnen met één handbeweging de twee stoelen op de derde zitrij uitgeklapt worden. En wat handig is bij deze Sharan is een volledig vlakke laadvloer als je de stoelen niet nodig hebt, want dan is er veel bagageruimte ter beschikking. Met de derde zitrij omhoog is er 270 liter bagageruimte tot uw beschikking. Zeven zitplaatsen of liever veel bagageruimte? Dat kunt u helemaal naar eigen wens instellen. Door ook de tweede zitrij en zelfs de passagiersstoel vóór in te klappen, kunnen er makkelijk grote voorwerpen vervoerd worden.

Techniek en motoren

Bij deze Volkswagen Sharan zijn er alleen benzine- en dieselmotoren beschikbaar. Van de Sharan zijn geen hybride varianten gemaakt. De Sharan heeft standaard een 70 liter-tank, waarmee deze een groot bereik heeft.

Beschikbaarheid

Deze auto was in Nederland van 1996 tot en met 2019 leverbaar; ze zijn nieuw niet meer leverbaar. Toch is de Sharan nog steeds een zeer aantrekkelijke gezinsauto, vanwege de ruimtelijke indeling en de praktische 7-persoons optie. Daarom is het goed om te weten dat de nieuwste Sharan nog wel steeds uit Duitsland geïmporteerd kan worden. Ook is de Sharan nog steeds een populaire optie als tweedehands.  

Overweegt u een Sharan uit Duitsland te laten importeren? Mail onze redactie: info@7zitter.nl

NULL
NULL

Zoek een 7zitter

Inloggen