Een overzicht van alle merken, modellen en uitvoeringen met "zevenzitter" mogelijkheden.

Nog geen lid, registreer nu! Of wachtwoord vergeten?

Model in detail

Ford Galaxy

Details

 • Benzine
 • Diesel
 • Bio-ethanol

Producties:

 • 5-deurs, MPV, 1995-2000
 • 5-deurs, MPV, 2000-2003
 • 5-deurs, MPV, 2003-2006
 • 5-deurs, MPV, 2006-2010
 • 5-deurs, MPV, 2010-2015
 • 5-deurs, MPV, 2015-2018

Algemene informatie

Na jaren trouwe dienst is Ford gestopt met het in Nederland leveren van de grote Galaxy. Toen in 1995 het eerste model op de markt kwam behoorde hij tot de luxe klasse. Het model werd in dezelfde fabriek geproduceerd als de Seat Alhambra en de Volkswagen Sharan. Zijn concurrentie bestond destijds ook uit de Renault Espace, Chrysler Voyager en de Peugeot 807.

In 2006 heeft Ford een nieuwe generatie modellen op de markt gebracht, die gebaseerd zijn op de Volvo S80 en Ford Mondeo. De relatie met Volkswagen werd verleden tijd, er werd een relatie met Volvo aangekondigd. Zo werden de motoren en ophanging van Volvo gebruikt. De Ford Galaxy was in tegenstelling tot de S-Max standaard leverbaar met zeven zitplaatsen, waarbij men als volwassene ook op de derde zitrij kan plaatsnemen.

Het laatste model van de Galaxy werd geïntroduceerd in 2015, terwijl de productie van de Sharan, Alhambra en Espace ook op het einde liep. Toen Ford voor de laatste maal een vernieuwde versie op de markt bracht, was er behoorlijk wat veranderd. Evenals de andere modellen bij Ford zijn er behoorlijke veranderingen aangebracht. Zoals we bij de Ford Focus, Fiesta en S-max ook terug zien zijn er mooie, nieuwe belijningen aangebracht en kenmerkt de grote hoekige grille de auto. Ook het motorengamma werd ook aangepast, waarbij geen van de traditionele motoren meer leverbaar werd in de vernieuwde Galaxy.

Motoren

Er zijn drie verschillende motoren beschikbaar voor de nieuwste Ford Galaxy. Wanneer je een automaat wil, ben je genoodzaakt naar een 2.0 Ecoboost te zoeken.

 • 1.6 liter EcoBoost benzinemotor (160 pk), handgeschakeld
 • 2.0 liter EcoBoost benzinemotor (203 pk), Powershift automaat
 • 1.6 liter TDCi dieselmotor (115 pk), handgeschakeld

Ruimte

Aan ruimte is geen gebrek in de grote MPV. Op de laatste generatie na zijn ze allen standaard voorzien van 7 zitplaatsen. Er kunnen gemakkelijk 7 volwassenen plaatsnemen in de Galaxy. Ook is de Ford Galaxy voorzien van een gemakkelijk systeem om de gescheiden stoelen neer te klappen. Kortom: of je nu naar de bouwmarkt ga of de kinderen naar school brengt, het kan allemaal met de Ford Galaxy.

Beschikbaarheid

De grote MPV’s als de Volkswagen Sharan, Seat Alhambra en de Ford Galaxy worden van alle kanten bedreigd. Onder andere door de SUV’s met 7 zitplaatsen, zoals de Skoda Kodiaq, maar ook de kleinere MPV’s, zoals de BMW 2-serie. Nieuw zijn de Galaxy’s ook niet meer leverbaar in Nederland. Als occasion zijn ze echter wel verkrijgbaar. Terwijl ze in Nederland niet meer leverbaar zijn, zijn ze in het buurland Duitsland en andere landen nog wel beschikbaar. Daar is de Galaxy daar ook beschikbaar als een hybride versie. Importeren is dan ook een interessante optie. Overweegt u om de Ford te importeren of wilt u kundig advies?

Mail dan de 7zitter redactie: info@7zitter.nl.

NULL
NULL

Zoek een 7zitter

Inloggen